Redemptoristi
Slovo medzi nami
Slovo medzi nami
Redemptoristi
Slovo medzi nami

Bicyklovanie za život filipínskeho redemptoristu je výzvou proti zabíjaniu

Katolícky kňaz sa rozhodol bicyklovať 1500 km z hlavného mesta Filipín, Manily, do južného regiónu krajiny, Mindanao, čím protestuje proti zabíjaniu spojenom s drogami.

Redemptoristický kňaz Amado Picardal, ktorý otvorene kritizuje vojnu prezidenta Rodriga Dutertea proti drogám, povedal, že jeho cyklistický maratón začínajúci 14. marca, je „za život a pokoj“.

Organizácia Human Rights Watch sa vyjadrila, že počas tzv. antinarkotickej vojny, ktorú rozpútal štát, bolo zabitých viac než 12 000 ľudí podozrivých z obchodovania s drogami.

Čelní predstavitelia Filipín však tvrdia, že počas legitímnych policajných operácií zomrelo len približne 3 000 podozrivých užívateľov drog a drogových dílerov.

„Toto je volanie po tom, aby sa skončilo zabíjanie a začalo sa s liečbou,“ povedal kňaz, pričom dodal, že bicyklovanie je tiež výzvu na obnovenie mierových rozhovorov s komunistickými rebelmi a zrušenie stanného práva v regióne Mindanao.

Páter Picardal hovorí, že hoci zabíjanie spojené s drogami je na zostupe, stále pokračuje. „Preto sa musí skončiť,“ povedal.

Kňaz sa obracia smerom k verejnosti, aby podporila jeho výzvu a pridala sa k „Bicyklovaniu za pokoj“, ktoré bude trvať 15 dní až do Veľkonočnej nedele.

V roku 2008 Páter Picardal odštartoval celonárodné „cyklistické misie“, aby zvýšil povedomie Filipínčanov o dôsledkoch klimatických zmien.

Tento kňaz zorganizoval ďalšiu cyklistickú akciu v roku 2014 po tom, ako niekoľko tajfúnov zdevastovalo niektoré časti krajiny.

Zdroj: cssr.news

Preklad © Mediálny tím provincie Bratislava – Praha

Príbuzné články:

Brat redemptorista dokumentuje drogovú vojnu

Redemptoristi pomáhajú ľuďom v blízkosti filipínskeho vulkánu

Dokumentárny film o imigrácii z dielne pátra Charlesa Vijaya C.Ss.R

Organizácia SERVE a Dublinská provincia redemptoristov pomáha v Marawi

„Ježiš bol tiež obeťou nespravodlivosti“ – pripomína chrám v Manile

Potrebujeme politikov milosrdenstva – Filipíny

P. Martin Huk – Misionár športovec

Ďalšie články

Redemptoristi

Adresa

Redemptoristi - provincialát
Puškinova 1
811 04 Bratislava

Ochrana osobných údajov

Naša organizácia (resp. Kongregácia Najsvätejšieho Vykupiteľa - redemptoristi) spracúva osobné údaje podľa zásad v súlade s platnou právnou úpravou.
Ochrana osobných údajov

© Copyright 2022  |  CREA : THINK studios  |  All Rights Reserved