Redemptoristi
Slovo medzi nami
Slovo medzi nami
Redemptoristi
Slovo medzi nami

Michael Brehl CSsR prijal biskupskú vysviacku

Vo štvrtok 15. augusta 2024 na sviatok Nanebovzatia Panny Márie bol Michael Brehl CSsR, bývalý generálny predstavený a provinciálny predstavený kanadskej provincie, vysvätený za biskupa kanadskej diecézy Pembroke v Katedrále svätého Kolumbána. Obklopení podporou a modlitbami Božieho ľudu biskupa Michaela v jeho menovaní potvrdili biskupi a kardináli z redemptoristickej rodiny, redemptoristi z Kanady a celého sveta, jeho bratia, sestry a širšia rodina, ako aj farníci a priatelia z Toronta a celej Kanady. Hlavným svätiteľom bol arcibiskup Marcel Damphousse, ottawsko-cornwallský arcibiskup, spolusvätiteľmi arcibiskup Guy Desrochers CSsR, monctonský arcibiskup, a biskup Jon Hansen CSsR, biskup Mackenzie-Fort Smith. K mnohým prítomným biskupom a kardinálom sa pripojili aj biskup Bryan Bayda CSsR z Ukrajinskej eparchie Toronto a Východná Kanada, biskup Michael Smolinski CSsR z Ukrajinskej katolíckej eparchie Saskatoon a kardinál Joseph Tobin CSsR, arcibiskup diecézy Newark.

Biskup Michael Brehl poďakoval aj týmito slovami:

„Predovšetkým som hlboko vďačný Bohu za svoju rodinu. Moji rodičia Jack a Rita Brehlovci ma naďalej vedú z neba svojou múdrosťou, láskou a príkladom svojho života. Prostredníctvom mojich bratov a sestier spolu s ich manželmi a deťmi Boh požehnal môj život mnohými spôsobmi. Vďaka toľkým tetám a strýkom, bratrancom a sesterniciam a priateľom som nesmierne bohatý. Slovami sa nedá vyjadriť moja vďačnosť za túto rodinu.

V duchu vďačnosti a lásky ďakujem Bohu za to, že ma povolal do Kongregácie Najsvätejšieho Vykupiteľa. Som vďačný svojim bratom redemptoristom za 50 rokov, ktoré sme spolu prežili a slúžili poslaniu Vykupiteľa. Medzi vami som sa naučil, čo znamená byť kňazom a pastierom, bratom a priateľom. Ďakujem vám. […] Vy všetci ste pre mňa znamením „hojného vykúpenia“, ktoré nám Boh ponúka v Ježišovi Kristovi! Predovšetkým som vďačný Bohu, „lebo jeho milosrdenstvo je večné“, a Márii, našej Matke ustavičnej pomoci.“

Biskup Michael, ktorý slúžil Kongregácii Najsvätejšieho Vykupiteľa mnoho rokov a mnohými spôsobmi, naďalej čerpá z inšpirácie a charizmy svätého Alfonza a z veľkorysosti a odhodlania nasledovať Vykupiteľa vo svojom povolaní redemptoristu a teraz aj biskupa, nasledujúc príklad veľkého svätca v službe, spoločenstve a veľkorysosti ducha. Motto biskupa Michaela „Urobte všetko, čo vám povie“ z druhej kapitoly Jánovho evanjelia odráža jeho oddanosť a lásku k Márii, našej Matke ustavičnej pomoci, ktorá sa prihovárala na svadobnej hostine v Káne Galilejskej a povolala všetkých kresťanov v priebehu vekov k srdcu svojho Syna a k misii, na ktorú sme poslaní.

P. Santo Arrigo CSsR
provinciál provincie Kanada

Zdroj: www.cssr.news

Preklad: mediálny tím redemptoristov

Záznam zo slávnosti biskupskej vysviacky:

Ďalšie články

Redemptoristi

Adresa

Redemptoristi - provincialát
Puškinova 1
811 04 Bratislava

Ochrana osobných údajov

Naša organizácia (resp. Kongregácia Najsvätejšieho Vykupiteľa - redemptoristi) spracúva osobné údaje podľa zásad v súlade s platnou právnou úpravou.
Ochrana osobných údajov

© Copyright 2022  |  CREA : THINK studios  |  All Rights Reserved